Zázrak jménem trampolína

19 Pro

Zázrak jménem trampolína

Víte, že trampolíny patří k pomůckám, na kterých trénují kosmonauti pohyb ve stavu beztíže, a připravují se na dlouhodobý kosmický program na oběžné dráze? Je to totiž jedno z mála náčiní, co jednoduchým způsobem dokáže zaměstnat většinu svalových partií, zároveň šetří kloubní pouzdra a chrupavky a podporuje zlepšení koordinace pohybu ve volném prostoru. K beztížnému stavu dochází v konečné fázi výskoku, kdy se tělo působením gravitace začíná navracet k dopadu na pružnou podložku.
skákájící dívenka

Proč bychom neměli podceňovat léčebné účinky trampolín

Propagace trampolín se může jevit jako dokonalý reklamní trik, ale ve skutečnosti tento výrobek vlastně ani příliš reklamy nepotřebuje. Za něho totiž hovoří fakta a zkušenosti těch, co si něco takového již pořídili. Podmínkou je pochopitelně dostatečná informovanost, neboť i v této oblasti platí podobná pravidla tržního systému – ne všechny výrobky jsou renomované a ne každé cvičební nářadí je tudíž bezpečné.
Podstatná je pevnost nosné konstrukce, zajištění minimálně pěti opěrnými trubkami, zásadní jsou i jednotlivé šroubové spoje a další komponenty, např. ocelové pružiny, kryty pružin, ochranná síť, materiál odrazové plochy a také dostupnost náhradních dílů, případně odborný servis. S trampolínami je to totiž jako s autem, jakmile zanedbáte pravidelnou údržbu, vymstí se vám to v nejméně očekávané chvíli.
skákájící puberťáci

Nenechte se napálit

Nenechte se klamat mylnými názory, že jde o nebezpečnou záležitost, mnohé prameny deklarující i smrtelná zranění po krkolomném pádu pochází většinou ze zámoří, kde řada lidí nedodržuje bezpečnostní normy, zbytečně riskuje a navíc je zatížena nadváhou a obezitou a minimálním tělesným pohybem. Jestliže nářadí opatříte ochrannou sítí a krytem pružin, instalujete jej na pevné podložce a dbáte na to, aby se na něm nepohyboval tucet zbrklých dětí s mobilním telefonem v ruce, nemáte prakticky žádnou šanci na nebezpečný pád a zlomeniny pánve, páteře, kotníků a klíčních kostí.

Nezařazené

By