S čím můžete počítat po vyčištění koberců

26 Kvě

S čím můžete počítat po vyčištění koberců

S povrchem beze skvrn – kdo si položí nebo nechá položit na podlahu koberec, musí počítat s tím, že je tu jisté riziko tvorby skvrn. Někde se tomu dá jen stěží ubránit, zejména tam, kde se připravují nebo konzumují pokrmy, a kde se pohybují senioři, malé děti a domácí zvířata. Kupříkladu takové kočky – dopřejete-li jim kočičí trávu, aby si pročistily žaludek, pravděpodobně to udělají, a to tak, že se vyzvrací, kam je to zrovna napadne.

kočka na koberci

Skvrn na koberci se dá někdy jen s obtížemi zbavit běžnými čistidly a časem se může stát, že vaše podlahová krytina již získá obraz, který vám rozhodně nevyhovuje. Tehdy je vhodná chvíle oslovit specializovanou firmu a prohlédnout si ceník čištění koberců a samozřejmě i metody, jimiž lze docílit požadovaného efektu.

světle zelený koberec

S obnovenou barvou – když na koberec nastoupí čisticí stroj Rotovac, ihned poznáte rozdíl mezi původní a renovovanou plochou. Možná si v tu chvíli uvědomíte, jak jste postupem času přestali vnímat změnu barvy koberce a přivykli jste si na tu novou, zašedlou. Barva koberce se mění tak, že nebledne, ale ztrácí původní výrazný odstín kvůli nečistotám, které se stále drží mezi vlákny díky tomu, že je sáčkový vysavač všechny neodsaje.

S absencí zápachu – s usazenými nečistotami na kobercích začíná jejich povrch i zapáchat. Mnohdy si toho ani nevšimneme, protože je koberec při chůzi hluboko pod námi, a zaregistrujeme to teprve poté, co se skloníme k zemi. Zápach se na kobercích tvoří buď ze špatně vyčištěných skvrn, ale častěji je zdrojem odéru kuchyňská příprava pokrmů na sporáku či varné desce. Unikající organické výpary, zejména tuk, ulpívají na kobercích a doslova se na jednotlivá vlákna přilepí. K zápachu pak přispějeme i my, pokud se tu procházíme v ponožkách nebo naboso, otíráme na koberec svůj pot a spolu s ním i kmeny bakterií, které si na něm pochutnávají.

By