Chceme zvíře do domu

7 Úno

Chceme zvíře do domu

Přitom je to zvíře, se kterým je nejvíce starostí. A mít ho doma obvykle stojí hodně peněz. Což u jiných zvířat není. Pokud ovšem nechcete mít doma krokodýla, nebo lva. Zde je to složitější než se psem, protože toho si koupíte, nebo vezmete z útulku a máte ho. Je váš. Pravidla chovu exotických zvířat jsou však o něčem docela jiném a povolení se nedopočítáte. Navíc je u velké většiny z nich třeba prokazovat původ, musíte dokázat, jak jste ke zvířeti přišli. Psa můžete například najít, ale najít u nás tygra bude asi poněkud obtížné a velmi špatně se to bude vysvětlovat.  

tygr

Pokud tedy upustíme od těchto podivností, zůstanou nám zvířátka obvyklá. I ta mohou být exotická, a proto je dobré uschovat si doklad u koupi. Vím, že například některé druhy želv jsou bedlivě sledovány.  

Ale zanecháme exotiky a zůstaneme v našich končinách s obvyklými zvířaty. Pokud tedy nemůžeme nebo nechceme pejska, můžeme volit jiná zvířata. Asi opět přijde na přetřes jako první kočka. Také nevím, proč a když jsem to dokázal zdůvodnit u psů, tak snad i zde. Ta nás také provází staletí. Tak proč si ji nepořídit. Jenže pokud nemůžete mít psa například kvůli alergii, s kočkou máte stejný problém. V tomto případě nezbývá jedině než volba zvířat bez srsti. Ano, jsou taková, stačí se podívat na internetu.  

kočka

Nu a pokud se vám nechce do chlupáčů, máte jiné možnosti. Například již jednou zmíněné želvy, hady, morčata, nebo akvarijní rybičky.  

Je docela dobře možné, že dle mínění nezasvěcených si s nimi tolik neužijete. Hm, to je sporná věc. Někdo by své rybičky za psa nevyměnil. Je pravda, že vzít s sebou na vycházku například hada přináší jisté drobné potíže. Jistě, lze jej mít v kapse, je-li ovšem menší. S dvoumetrovým škrtičem to však asi tak snadné nebude.  

Proto si svou volbu velmi dobře rozmyslete. A vyberte si zvíře, které vám bude vyhovovat po všech stránkách. 

By